Wednesday, July 23, 2008

Terengganu: Nak juga beli mercedes

KUALA LUMPUR 23 Julai – Kerajaan Terengganu akan terus menggunakan kenderaan Mercedes sebagai kereta rasmi menggantikan Perdana V6 Executive kerana tindakan itu sejajar dengan kandungan Pekeliling Perbendaharaan Bilangan 1 Tahun 2008 Para 6 (II).

Menteri Besar, Datuk Ahmad Said berkata, jika kerajaan beranggapan langkah itu tidak tepat, maka pekeliling berkenaan juga perlu ditarik balik dengan segera.

Pekeliling itu mensyaratkan penggunaan kenderaan rasmi hanya terdiri kenderaan buatan tempatan atau dipasang dalam negara (CKD).

Ish.. ish ish.. kemaruk betul la orang tua sorang ni nak pakai mercedes. Walaupun ikut pekeliling tu, ok utk beli E200 tu, tapi sekarang ni semua orang dok pening kepala berjimat.. yang dia pula dok pening kepala macam mana nak bagi alasan nak juga beli mercedes. Kenapa yang kemaruk sangat ni? beli melalui company mana? Sapa salesman? berapa komisyen yang dia dapat?
Ahmad Said memberitahu, beliau juga bersedia memberikan butiran terperinci berhubung kos penyelenggaraan dan kerugian yang terpaksa ditanggung kepada untuk pengetahuan Kabinet dalam tempoh terdekat.
Kenapa nak tunggu kabinet minta, tunjukkan lah terus, publish kan. Ingat rakyat Malaysia nih bodoh sangat ke tak reti baca facts and figure.





3 comments:

Shahrul Azmi said...

FIDEL! FIDEL! FIDEL!
wei bila nak jumpa lagi ni....

Ajaque said...

Soon bro..

Anonymous said...

ntah ap2 pkiran org umno ni, nak hdup mwah je... klu rkyat pkai kreta kncil... pmimpin pon kne pkai kncil jgk... bru la 1 malaysia...